Середа, 24.04.2024, 02:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Верхньоворітський ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Софії Малильо

Головна » 2018 » Грудень » 20 » Семінар голів ШМО вчителів початкових класів
20:31
Семінар голів ШМО вчителів початкових класів

18 грудня у нашому закладі відбулося районне методичне об'єднання голів шкільних методичних об'єднань вчителів початкових класів. Учасники методоб'єднання мали змогу відвідати урок у 1 класі з інтегрованого курсу «Я досліджую світ», в основу якого лягли кілька предметів: українська мова, математика та природознавство. Класний керівник Голянич Наталія Юріївна разом із першокласниками обговорювали тему тижня: «Подорож у часі» та досліджували тему: «Чи можна помандрувати морем на шкірці апельсина, або чому апельсин не тоне».

У класі панувала дружелюбна атмосфера, діти віталися один з одним за допомогою цеглинок LEGO, гралися у рухливу гру «Фрукти і овочі». Цікаву інформацію про апельсин розповів у кріслі автора Лопіт Дмитро. Після розповіді учні зробили висновок, що апельсини багаті на вітамін С, тому їх корисно вживати для профілактики різних захворювань. Наступні завдання діти виконували у «Апельсиновій лабораторії», яку створили, об'єднавшись у групи. З великим задоволенням складали слова та розв'язували задачі, використовуючи цеглинки LEGO.

Найцікавішим завданням для школярів стало дослідження «Що потоне у воді». Вони занурювали у воду різні предмети і речовини, спостерігали за ними, робили висновки, презентували свої дослідження, пояснюючи, чому відбувається саме так.

З великим зацікавленням діти досліджували, чи потоне у воді апельсин, чи зможуть вони помандрувати морем на шкірці апельсина. І, як не дивно, апельсин не потонув. Цьому завадила шкірка, адже вона пориста, а в порах є повітря. Повітря легше за воду, тому апельсин не тоне. Такого висновку дійшли всі разом, виконуючи дослідження.

Урок закінчується психогімнастикою. Діти відправляються у «подорож» на шкірці апельсина, а свої враження передають у щоденнику вражень.

Така невимушена атмосфера та динамічність у проведенні уроку сприяє творчому розвитку дітей та не дозволяє їм нудьгувати.

 

Переглядів: 452 | Додав: Admin(ka) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: